Parforhold

At søge hjælp, når parforholdet knaser, er efterhånden blevet helt almindeligt og er ingen skam.

Nogle par søger hjælp for at få ny inspiration til forholdet og ønsker blot at få pustet liv i de gamle klude.

Andre par har brug for hjælp til at løse en konkret konfliktsituation. Det kan være, at en af parterne står i en identitetskrise efter f. eks. en fyring eller sygdom. Måske er parforholdet udfordret, hvis der har været utroskab eller måske er man uenige om børneopdragelsen. Det kan også være, at man gerne vil have hjælp til, at kommunikationen bliver bedre.

Ofte kommer par i terapi, fordi udfordringerne og uoverensstemmelserne har vokset sig så store, at man er ved at glide fra hinanden og det kan opleves, som skilsmisse er den sidste udvej.

De fleste par kender til at den romantiske drøm om prinsen på den hvide hest eller prinsessen og det halve kongerige pludselig afløses af konflikter og kampzoner. Disse konflikter kommer ofte som en langsomt eskalerende negativ spiral og man oplever, at man kommer i de samme konflikter igen og igen og det kan opleves ganske nedbrydende. Den gode nyhed er, at der er hjælp at hente. Der er nemlig tale om en helt naturlig udviklingsfase.

 

For mange af os opleves det at være i konflikt som et nederlag, som vi enten skal bekæmpe eller flygte fra. Men det er ikke konflikten der er problemet, men modstanden for konflikten, reaktionen på den og det, at vi oplever, at den anden tager fejl eller er ond. Hvis vi lærer at acceptere, at det er ok at have uoverensstemmelser med andre og lærer at forstå reaktionerne hos hver part, vil vi vokse. I hver konflikt ligger der nemlig potentiale til udvikling og forståelse for sig selv og den anden.

I terapien guider jeg jer ned i de dybere lag, der slår knuder i relationen. Indsigten i hinandens og sit eget dybere lag giver mulighed for at forstå konflikternes opståen. Ved at forstå vores mønstre og ved at komme i kontakt med de dybere følelser, der ligger til grund for vores handlinger, kan relationen styrkes og kærligheden vokse.

 

Skilsmisse og eks-parsamtaler

At blive skilt er for de fleste en meget voldsom og sorgfuld oplevelse. Ofte opleves en skilsmisse som et nederlag og man kan som person føle sig mislykket.  Kommunikationen i relationen har ofte slået knuder.

Hvis man har børn, kræver det, at man skal kunne tale godt sammen for, at forældrerollerne skal kunne lykkes. Det kan være svært, hvis de sårede følelser og det gamle nag står i vejen.

Alle i familien bliver påvirket af en skilsmisse, men hvor de voksne ofte har gået med overvejelserne længe og har vænnet sig til situationen, vil det for børnenes vedkommende ofte komme som et chok. Det er sjældent børnenes ønske, at deres forældre skal skilles. Mange børn oplever, at det kan være deres skyld, at forældrene tager dette valg.

Det kan derfor være afgørende for børnenes fremtidige trivsel, hvordan I takler jeres beslutning og hvordan I formidler budskabet til børnene.

Min rolle er at hjælpe jer til at rede tråde ud og støtte jer i at få sat ord på det, der skaber konflikt. I kan i terapien få mulighed for at vende jeres beslutning, så begge parter føler sig hørt og set. Vi kan drøfte, hvordan I bedst muligt kan støtte jeres børn, da det afhænger af børnenes alder, ressourcer og modenhed. Vi kan tale om, hvordan forandringen påvirker jeres fremtidige liv.

Vi kan tale om jeres ønsker og ressourcer fremadrettet og jeres tanker for den forandring, der skal ske i børnenes og jeres nye tilværelse.