Sådan arbejder jeg
Først og fremmest tror jeg på, at heling kommer i mødet med et andet menneske og i, at man i mødet møder både sig selv og den anden. Ofte bliver det beskrevet som et magisk øjeblik.
Jeg beskriver det som et møde i nærvær.
Mit mangeårige arbejde som lærer har givet mig kompetencer til at arbejde relationelt. Jeg tror på, at vi mennesker ikke står alene, og at vi igennem en nærværende relation kan spejle og få øje på de inderste muligheder i vores sind.
Gennem terapien ønsker jeg at bringe dig i kontakt med dybere lag af din egen identitet, så du kan opnå kreativitet og frihed til at træffe de bedste valg i forhold til, hvordan du gerne vil leve.
Jeg oplever det at gå i terapi som en rejse, hvor terapeuten og klienten sammen går på opdagelse på ny-trådte stier i klientens indre. Terapien er altså et samarbejde mellem klient og terapeuten.
Jeg arbejder med en syntese af mange forskellige terapiformer og alt efter, hvilke problemetikker du kommer med, tilpasses terapien til dit behov.
Jeg tilbyder samtaleterapi med et klinisk og behandlende sigte.
Mit menneskesyn er, at vi alle er unikke personer, og derfor vil jeg skræddersy terapien, så den netop passer til dig. Jeg støtter mig op af forskellige metoder og teorier, så alt efter hvilken problemstilling du kommer med, vil vi i fællesskab finde vi ud af, hvad der netop virker på dig.
Jeg har dog særligt fokus på emotioner og indre følelsesmæssige konflikter, der skaber symptomer i både psyke og krop. Jeg vil derfor ofte spørge til dig, hvad der foregår i din krop, hvordan du har det i kroppen, og hvad du kan mærke i kroppen. Jeg tror nemlig på, at den måde vi er i kroppen på, er fundamentet for, hvad vi tænker og gør i livet. Jeg er overbevist om, at hvis vi lærer at være i kroppen, kan vi komme mange af vores lidelsestilstande til livs. Kroppen er det første sted, hvor negative følelser og spændinger opstår. De opstår før vi bliver bevidst om det i vores tanker. Ved at komme tæt på kroppens spændinger kan vi komme i kontakt med det ubevidste og gøre det bevidst, og dermed skabe bevidste og gode valg i vores liv.
Den første gang vi mødes vil vi bruge tiden på at lære hinanden at kende. Det er vigtigt, at du føler, at vi har kemi, og du føler dig godt tilpas i mit selskab. Jeg vil fortælle lidt om, hvordan jeg arbejder, så du har mulighed for at vurdere, om jeg er det rette terapeut for dig. Jeg spørger ind til din problemstilling for at sikre mig, at jeg har de nødvendige kompetencer til at hjælpe dig.
Alt efter problemstilling og alt efter dit temperament og dit væsen, vil jeg ud over samtale gøre brug af åndedrætsøvelser, små yogaøvelser, måske beder jeg dig om at tegne din udfordring, så vi kan tale om den ude fra. Det kan også være at vi laver små rollespil.
Jeg har naturligvis tavshedspligt og det vi taler om bliver i rummet. Jeg følger Dansk Psykoterapeutisk forenings etiske regler som du kan læse nærmere om her: https://psykoterapeutforeningen.dk/wp-content/uploads/2015/11/Etikfolder.pdf
Sådan arbejder jeg med stress
Hvis din udfordring er stress, vil vi naturligvis starte med at finde frem til, hvordan din stress kommer til udtryk og derved få hjulpet dit nervesystem til at falde til ro. Vi vil sammen skitsere dine ressourcer, så du kan begynde at slappe mere af.
Når du har fået stærkere kontakt til dine ressourcer vil vi begynde at arbejde med de mange følelser der formodentlig pisker rundt i din krop. Kontakten til disse følelser og det at lære at forstå, hvilke budskaber de har med sig, skulle gerne give dig mere bevidsthed omkring, hvad stress er, og du vil kunne begynde at frigøre dig fra den.
Jeg vil igennem forløbet lære dig om forskellige groundings teknikker og fysiske øvelser, der kan hjælpe til at reducere stressen. Vi taler også om dine livstemaer, og om der er nogle klare mønstre, der kan være den bagvedliggende årsag til din stress.
Til behandling af stress støtter jeg mig teoretisk op af denne ”tolvtrinsmodel”:
1. Normaliser tilstanden
Det er de mest robuste der rammer gulvet! Hvad var det, der ledte til det her?
2. Alt andet venter
Etabler en ”kiksedåse”: alle de problemer man har, kan puttes her i. Det er i denne periode vigtigt med RO. Derfor skal man træne sin tålmodighed i denne fase.
3. Struktur for dagligdagen
Sluk væguret
Stå ud af sengen
Spis osv.
Det er vigtigt kun at gøre en ting af gangen.
Gå efter hvad der nærer dig og ikke, hvad du skal men, hvad du vil.
4. Inddrag de pårørende
Det er en god idé at bringe dine pårørende med i terapi. De skal blive klar over, at du ikke er doven, men har nedsat funktionsevne. Hvad kunne du godt tænke dig at høre fra dine pårørende?
5. Forbudte ord
Skal, burde, måtte er forbudte ord.
6. Ros og anerkend
Lige nu tager du aktiv deltagelse i din sundhed. Det er væsentligt, det du gør!
7. Stabiliser tilstanden
Mærk, mærk, mærk! Vær opmærksom på lystimpulser. Det er vigtigt, at du går roligt til værks.
8. Begyndende lystimpulser
Vær opmærksom på din kropslige reaktion.
9. Bevidsthed om egen rytme
10. Rolig opstart
Du skal ikke performe 100 fra start. Hold igen! Det er nemmere at skrue op end ned. Øv at sige fra.
11. Integration af egen rytme
Dagligdagen er forhåbentlig anderledes end før stressanfaldene. Vær opmærksom på behov og grænser. Lav ting der er overskuelige. Check dit værdisæt ud.
12. Farvel til gamle vanemønstre
Hurra til at man ikke kan det samme som før. Barren kommer til at ligge lavere.